EFFETTO MARIPOSA CAFFELATEX TYRE SEALANT 250ML Uitbreiden

EFFETTO MARIPOSA CAFFELATEX TYRE SEALANT 250ML

Effetto Mariposa

03550571

Nieuw

De snelle dichtende werking van Effetto Mariposa is ideaal voor MTB en weg tubeless, tubular en standaardbanden.

 Reparatie puncties tot 5mm (MTB) en 3mm (Race)

 

250 ml

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

€ 9.95

incl. BTW

Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis ophalen in onze winkel

Gratis ruilen - 14 dagen retourrecht

Snelle levering

Fysieke winkel

Eigen werkplaats

Gratis parking

Adviesprijs: € 12.95

EFFETTO MARIPOSA bandendichtmiddel "Caffelatex"Uiterst stabiel en houdbaar, bevat geen ammoniak, 100 % banden- en velgen-vriendelijk, keurige injectie door grote spuitInhoud: 250 ml bandendichtmiddel, ideaal voor MTB-banden, tubeless banden, binnenbanden en standaard banden, dicht gaten t/m 6 mm, 1 Injectiespuit 100 ml, 1 paar tubeless ventielen, binnenventiel, rubbersockel voor perfecte luchtdichtheid. navulfles 250 ml

 

Caffélatex dichtingsmiddel
Aanbevolen voor latex binnenbanden ! Caffélatex is een zeer innovatief dichtingsmiddel voor banden, met succes gebruikt in mtb, cyclocross en (baan-)wielrennen, voor tubeless, tubular en binnenbanden.

Eigenschappen :

 • Verbeterde formule : Dankzij de toevoeging van microscopisch kleine silicaatdeeltjes vloeit Caffélatex nu trager door lekken waardoor het eigenlijke dichtingsmiddel sneller kan werken en het lek dicht. Deze deeltjes zijn niet van het type macro (bijvoorbeeld glitter 150-300 microns) maar microscopisch kleine deeltjes van 2 micron diameter. Zodoende verandert de eigenschap van Caffélatex op microscopisch niveau en wordt het probleem van ventiel-verstoppende glitter voorkomen. Lekdichting is 5 keer sneller, een verbetering die vooral merkbaar is bij lichtgewicht en/of poreuze banden.

 • Uniek werkzaam schuim : In tegenstelling tot de klassieke latex dichtingsmiddels bevat Caffélatex een schuimvormend middel (Actifoam™) dat geactiveerd wordt op het moment dat het wiel ronddraait. De middelpluntvliegende kracht drijft de standaard latex dichtingsmiddels tot tegen de buitenomtrek van de band. Dankzij de schuimenden werking van Caffélatex zorgt dit ervoor dat de gehele inwendige ruimte van de band gevuld wordt waardoor het veel effectiever is tegen lekken in de zijwand.

 • Snelle lekdichting : dankzij zijn snel afdichtende werking is Caffélatex ideaal voor tubeless banden (MTB/Race/Cyclocross), tubular types (MTB/Race/Cyclocross) en standaard banden. Caffélatex dicht lekken tot 5 mm (mtb) en 3 mm (race/cyclocross).

 • Lange levensduur : Dankzij zijn formule is Caffélatex een stabiele en duurzame dichtingsmiddel. Indien u de aanbevolen hoeveelheid voor de bandbreedte gebruikt is de verwachte levensduur de volgende :

  • Tubular : 1-2 ja(a)r(en)

  • UST Tubeless : 4-6 maanden

  • Tubeless-ready : 2-4 maanden

  • Draad-/Vouwband met binnenband : 2-3 maanden

Daar de specifieke toepassing voor alle gebruikers zo verscheiden kan zijn (soort wiel/band combinatie, bandbreedte en -hoogte, graad van poreusheid (tpi), temperatuur en vochtigheid, "¦), raden we niettemin aan om de 2 maand een controle uit te voeren op de aanwezigheid van vloeibare Caffélatex.
Eens uitgedroogd zijn Caffélatex-sealed banden nog steeds luchtdicht maar kunnen er geen bijkomende lekken meer worden gedicht.

 • Niet-corrosief : Volledig vrij van ammoniak is Caffélatex 100% band- en velgvriendelijk. Caffélatex is ook de favoriete dichtingsmiddel voor cyclocross tubulars daar het de gevoelige latex binnenbanden niet aantast.

 • Gebruiks- en bewaartemperatuur : van zeer koud tot zeer heet, ver boven de grenzen van de eerste generatie latex afdichtingsmiddelen (gebruik: -20/+50°C ~ bewaring: -15/ +30°C).

 • Aanbevolen hoeveelheid : 30 to 50 ml per per wiel voor race/cyclo-cross gebruik; 50 ml voor mtb banden tot 26"—2.10/29"—2.00; 60 tot 100 ml voor mtb banden groter dan 26"—2.10/29"—2.00.


Caffélatex is het enige dichtingsmiddel aanbevolen door Dugast.

Maat250 ml
Accept

ASFRA maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we de website verbeteren en je instellingen onthouden.